Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisbullar

 
  • Serverar: 28 portioner
Skriv ut

Ett mycket gott och mustigt. Blir inte torrt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Blanda söndersmulad jäst, vatten, olja, salt, socker och de rivna potatisarna i en bunke och rör tills jästen har löst sig. Rör i grahamsmjöl, kli och vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Låt jäsa övertäckt över natten, eller ca 10 timmar i rumstemperatur. Dag 2: Blanda i det finrivna apelsinskalet. Knåda in lite mer mjöl så att degen blir hanterlig. Dela degen i lagom många bitar och forma bullar. Lägg dem på smord plåt och låt jäsa ca 30 minuter.
  3. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över rikligt med vallmofrö.
  4. Grädda i 250° ugnsvärme i mitten av ugnen i ca 12 minuter eller tills bullarna har fått en gyllne färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.