Ett mycket gott och mustigt. Blir inte torrt.
Instruktioner
- Dag 1:
Blanda söndersmulad jäst, vatten, olja, salt, socker och de rivna potatisarna i en bunke och rör tills jästen har löst sig. Rör i grahamsmjöl, kli och vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg.
- Låt jäsa övertäckt över natten, eller ca 10 timmar i rumstemperatur.
Dag 2:
Blanda i det finrivna apelsinskalet. Knåda in lite mer mjöl så
att degen blir hanterlig. Dela degen i lagom många bitar och forma bullar. Lägg dem på smord plåt och låt jäsa ca 30 minuter.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över rikligt med
vallmofrö.
- Grädda i 250° ugnsvärme i mitten av ugnen i ca 12 minuter
eller tills bullarna har fått en gyllne färg.
Publicerat den
4 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar