Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng med parmesan

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Parmesan och potatis kompletterar varandras smaker på ett raffinerat sätt. Gräddfil och gräslök hör på ett naturligt sätt ihop.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Smörj en gratängform med lite olja och ställ den åt sidan.
  2. Skala och riv löken, smält matfettet. Skala och riv potatisen grovt i en skål. Blanda den med lök, mjölk, smält matfett, gräddfil, finhackad gräslök och salt.
  3. Skeda upp potatisblandningen i gratängformen och strö över parmesanosten.
  4. Täck formen noga med ugnsfolie och gratinera i 30 minuter. Ta av folien och gratinera i ytterligare ca 25 minuter tills gratängen är gyllenbrun och genomgräddad. Garnera med gräslök och fint tärnad rör paprika. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.