Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatiskaka med bacon och lök

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Snabb och god utan större ansträngningar...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen i 10 min. Häll av vattnet och låt potatisen kylas av lite innan den skärs i stavar. Skär baconet i 2 cm bitar. Skala och hacka löken. Fräs baconet i torr stekpanna. Tillsätt sedan löken som får fräsa med tills den tar lite färg. Tillsätt potatisstrimlorna och låt fräsa på svagare värme. Krydda och rör om med stekspade. När potatisen fått färg plattar du till rätten med stekspade, sänker värmen ytterligare och låter den steka färdigt några minuter under lock. Stjälp försiktigt upp potatiskakan på ett serveringsfat.
  2. Lingonsylt är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.