Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatiskaka med morot, vitlök och ost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett klart roligare sätt att äta potatismos på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatis och morot, skär dem i jämn stora bitar och lägg dem i en kastrull. Skala vitlöksklyftorna och lägg i dem också. Häll på vatten så att det precis täcker, koka upp och låt sjuda ca 20 minuter, eller tills allt blivit mjukt. Låt rinna av ordentligt i ett durkslag.
  2. Mosa allt med en potatisstöt, det gör inget om det blir lite bitar kvar. Blanda i smör och riven ost, smaka av med salt och peppar. Låt svalna och bred sedan ut blandningen tjockt på en av tortillasen. Lägg den andra ovanpå och tryck till försiktigt. Plasta in och låt stå minst 1 timma i kylen eller över natt.
  3. Skär kakan i fina tårtbitar och grilla dem i några minuter på varje sida tills de fått fin färg och är genomvarma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.