Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatismos med strimlad korv, svamp och lök

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En toppengod vardagsmat som är enkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mos: Koka potatisen och skär den i mindre bitar så kokar den mjuk fortare.
  2. Värm mjölken.
  3. När potatisen är färdigkokt, slå bort vattnet. Mosa potatisen med en elvisp. Vispa i lite varm mjölk och smör. Krydda moset med salt, vitpeppar och lite socker.Garnera moset med lite persilja. Färdigt!
  4. Under tiden potatisen kokar: Strimla korv och lök. Ansa och skiva champinjonerna.
  5. Lägg en klick smör i en stekgryta och bryn smöret. Lägg i champinjonerna och stek dem i cirka 3-4 minuter.
  6. Lägg nu även i löken och falukorven och låt allt puttra tillsammans med champinjonerna i cirka 2-3 minuter. Häll på grädden. Låt det hela koka upp och sedan sjuda i 4–5 minuter. Krydda med salt och peppar och strö på lite persilja.
  7. Lägg upp moset på tallrikar. Toppa med korvblandningen.
  8. Servera en god grönsallad till. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.