- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En toppengod vardagsmat som är enkel att göra.
Instruktioner
- Mos:
Koka potatisen och skär den i mindre bitar så kokar den mjuk fortare.
- Värm mjölken.
- När potatisen är färdigkokt, slå bort vattnet.
Mosa potatisen med en elvisp.
Vispa i lite varm mjölk och smör.
Krydda moset med salt, vitpeppar och lite socker.Garnera moset med lite persilja. Färdigt!
- Under tiden potatisen kokar:
Strimla korv och lök.
Ansa och skiva champinjonerna.
- Lägg en klick smör i en stekgryta och bryn smöret.
Lägg i champinjonerna och stek dem i cirka 3-4 minuter.
- Lägg nu även i löken och falukorven och låt allt puttra tillsammans med champinjonerna i cirka 2-3 minuter.
Häll på grädden.
Låt det hela koka upp och sedan sjuda i 4–5 minuter.
Krydda med salt och peppar och strö på lite persilja.
- Lägg upp moset på tallrikar.
Toppa med korvblandningen.
- Servera en god grönsallad till.
Smaklig spis!
Publicerat den
4 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar