Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatismosgratäng med italiensk smak

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Roligt alternativ till vanligt potatismos

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, skölj och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten ca 15 min. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
  2. Pressa potatisen genom purépress eller mosa den i kastrullen med potatisstöt eller elvisp. Späd med mjölk och lägg i en klick matfett. Krydda med salt, peppar, riven lök, oregano och basilika. Rör moset slätt och poröst.
  3. Bred ut moset i en smord ugnssäker form. Släta till ytan. Skölj och skär tomaterna i skivor. Fördela tomaterna över moset och strö över osten.
  4. Gratinera i 225 grader i mitten av ugnen, 10-15 minuter eller tills ytan är gyllenbrun. Servera gratängen varm med parmaskinka eller grillad kyckling.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.