- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Roligt alternativ till vanligt potatismos
Instruktioner
- Skala, skölj och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten ca 15 min. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
- Pressa potatisen genom purépress eller mosa den i kastrullen med potatisstöt eller elvisp. Späd med mjölk och lägg i en klick matfett. Krydda med salt, peppar, riven lök, oregano och basilika. Rör moset slätt och poröst.
- Bred ut moset i en smord ugnssäker form. Släta till ytan. Skölj och skär tomaterna i skivor. Fördela tomaterna över moset och strö över osten.
- Gratinera i 225 grader i mitten av ugnen, 10-15 minuter eller tills ytan är gyllenbrun. Servera gratängen varm med parmaskinka eller grillad kyckling.
Publicerat den
25 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar