Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatispaj med hasselnötspesto

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Överdrivet att ha potatis både i skalet och i fyllningen? Nej, det är jättegott! Ursprungsreceptet är lagat med Västerbottenost, men den blir även god med en magrare lagrad ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 200 grader. Mosa den kokta potatisen och blanda med resten av pajdegsingredienserna. Låt degen vila i 10 minuter. Platta ut i en pajform och förgrädda i ugnen 10-15 minuter.
  2. Spenat- och hasselnötspesto: Rosta hasselnötterna i en het torr stekpanna. Mixa samtliga ingredienser till en fin pesto i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fyllning: Skär potatisen i skivor. Skölj och strimla purjon, fräs den i olja i en stekpanna. Rör i vitlöken. Blanda ägg, grädde, ost och örtkryddorna.
  4. Varva potatis, lök och äggstanning i pajskalet. Grädda nederst i ugnen i 35-40 minuter, möjligen med lite lägre temperatur mot slutet. Låt gärna pajen stå en stund. Servera med en grönsallad och hasselnötspesto.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.