Överdrivet att ha potatis både i skalet och i fyllningen? Nej, det är jättegott! Ursprungsreceptet är lagat med Västerbottenost, men den blir även god med en magrare lagrad ost.
Instruktioner
- Pajskal: Sätt ugnen på 200 grader. Mosa den kokta potatisen och blanda med resten av pajdegsingredienserna. Låt degen vila i 10 minuter. Platta ut i en pajform och förgrädda i ugnen 10-15 minuter.
- Spenat- och hasselnötspesto: Rosta hasselnötterna i en het torr stekpanna. Mixa samtliga ingredienser till en fin pesto i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
- Fyllning: Skär potatisen i skivor. Skölj och strimla purjon, fräs den i olja i en stekpanna. Rör i vitlöken. Blanda ägg, grädde, ost och örtkryddorna.
- Varva potatis, lök och äggstanning i pajskalet. Grädda nederst i ugnen i 35-40 minuter, möjligen med lite lägre temperatur mot slutet. Låt gärna pajen stå en stund. Servera med en grönsallad och hasselnötspesto.
Publicerat den
8 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar