Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pralin

 
Skriv ut

Nej, det här är ingalunda några chokladpraliner, det är en riktigt god gammal efterrätt som jag hittade i min trogna Husmoderns Köksalmanack. Det här måste prövas omgående!!! Marängerna ska helst vara hembakade, för de ska inte smula sig så fort man blåser på dem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden hårt, men se upp så den inte blir smör! Blanda i socker, krossade brända mandlar och maränger - den där sorten som bara smular sig till stoft duger inte, det ska vara den hemgjorda, litet mer substantiella typen. Rör om väl.
  2. Häll upp denna blandning i portionsformar och låt dem frysa 5-6 timmar i ca -15°.
  3. Det är omöjligt att säga hur många receptet räcker till, det beror helt på formarnas storlek och hur mycket man vill bjuda på!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.