Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Prinskorv

(1 kommentar)  
Skriv ut

Att göra sin egen prinskorv är väldigt tillfredsställande. Testa vet jag :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp mjölken och skumma av den. Låt svalna.
  2. Nötkött och fläskkött males 2 gånger fint (2-3 mm hålskiva). Mal ytterligare en gång, denna gång tar du med späcket och potatisen.
  3. Blanda alla ingredienser och arbeta smeten en timma. En bakmaskin eller matberedare gör jobbet enkelt för dig.
  4. Stoppa smeten löst i 25 mm fårfjälster och forma prinskorvar.
  5. Du kan antingen använda dessa som färska prinskorvar eller gör som följer. Rök korvarna lätt under några timmar med alspån. Lägg korvarna i kokande vatten med lite salt. Stäng av värmen och låt korven stå ca 20-30 min. Kyl korven med kallt vatten.
  6. TIPS: Här kan du lära dig att binda korvknyten: http://youtu.be/518c5MpmhfM

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • boz1965 16 december 2012

    Här ser du hur man binder korvknyten. I filmen är det lite större korv, men principen är exakt densamma. http://youtu.be/518c5MpmhfM

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.