Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Prosciuttoinlindade musslor med citronpersillade

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En smaksensation, till förrätt eller som tapas!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Den här rättens största förtjänst ligger i blandingen av sinsemellan vitt skilda smaker- blåmusslans smak av hav och tång och prosciuttons lite skarpa sälta tillsammans med blommig persilja och syrlig citron.
  2. Musslorna kan man företrädesvis ta från burk, och gärna sådana som är lite större till storleken.
  3. Persillade: Persiljan, olivoljan och vitlöken finhackas med lämpligt redskap, exv en mixer. Det går också bra att finhacka persiljan och vitlöken för hand och därefter blanda med olja och citron.
  4. (Persillade i ortodox bemärkelse är egentligen en kryddblandning bestående av vitlök, persilja och salt, men moderna varianter förekommer ju förstås och detta är en av dem.)
  5. Därefter lägger vi en mussla och en liten klick persillade på en prosciuttoskiva som vi därefter rullar ihop till små rollader. Om skivorna är stora och musslorna små rekommenderar jag att man delar prosciutton så att inte den smaken blir alltför dominant.
  6. Slutligen strör vi en nypa nymalen svartpeppar över varje rollad och steker dem i smör i panna, någon minut på varje sida så att skinkan får lite färg et voilá!
  7. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.