- Serverar: 2 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
En smaksensation, till förrätt eller som tapas!
Instruktioner
- Den här rättens största förtjänst ligger i blandingen av sinsemellan vitt skilda smaker- blåmusslans smak av hav och tång och prosciuttons lite skarpa sälta tillsammans med blommig persilja och syrlig citron.
- Musslorna kan man företrädesvis ta från burk, och gärna sådana som är lite större till storleken.
- Persillade:
Persiljan, olivoljan och vitlöken finhackas med lämpligt redskap, exv en mixer. Det går också bra att finhacka persiljan och vitlöken för hand och därefter blanda med olja och citron.
- (Persillade i ortodox bemärkelse är egentligen en kryddblandning bestående av vitlök, persilja och salt, men moderna varianter förekommer ju förstås och detta är en av dem.)
- Därefter lägger vi en mussla och en liten klick persillade på en prosciuttoskiva som vi därefter rullar ihop till små rollader. Om skivorna är stora och musslorna små rekommenderar jag att man delar prosciutton så att inte den smaken blir alltför dominant.
- Slutligen strör vi en nypa nymalen svartpeppar över varje rollad och steker dem i smör i panna, någon minut på varje sida så att skinkan får lite färg et voilá!
- Smaklig måltid!
Publicerat den
24 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar