Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Provensalsk kycklingfilé

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Var och en får var sitt doftande paket. Kan det bli godare och personligare?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär kycklingen i tärningar. Skär paprikan i stora tärningar. Skär löken i tunna klyftor. Hacka chilin fint. Ta bort kärnor och mellanväggar om du inte vill ha det så starkt.
  3. Stek kycklingen runtom i olivolja. Flytta över den till en skål. Fortsätt steka paprika, lök, pressad vitlök och chili några minuter. Tillsätt tomaterna och oliverna och stek ytterligare någon minut. Tillsätt kycklingen och smaka av med salt, svartpeppar och örtkryddor.
  4. Fördela blandningen på två ark med bakpapper, snurra och gör ett knyte så att det blir tätt. Baka paketen mitt i ugnen ca 10 minuter. Flytta över till tallrikar och öppna paketen försiktigt. Servera med en klick turkisk yoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.