Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pulled chicken med mangosalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig och smakrik kyckling med söt mangosalsa blir en riktig festmåltid! Gott att servera även i hårda eller mjuka tacobåtar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela kycklingen i fyra delar och skär bort ryggraden. Blanda alla torra kryddor och gnid in kycklingbitarna med blandningen. Lägg i en ugnssäker gryta med lock tillsammans med krossade vitlöksklyftor, vatten och smulad buljongtärning. Lägg på locket och tillred i nedre delen av ugnen i 1½ timme, köttet ska lossna från benen. För krispigare yta, sätt på grillen i ugnen och ta bort locket de sista 5 minuterna.
  3. Mangosalsa: Skär paprikan i mindre bitar och blanda med mango, lök, koriander och lime. Smaka av med honung och salt.
  4. Dra loss kycklingköttet med två gafflar så det trådar sig. Stek tortillabröden i torr stekpanna så de får lite färg. Servera kycklingen och salsan i tortillabröden och rulla ihop. Toppa eventuellt med gräddfil.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.