Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpacupcakes med citronfrosting

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

En kryddigt söt kaka med smaker som kardemumma, ingefära och vanilj som toppas med en fräsch, sötsyrlig frosting.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka pumpabitarna i vatten tills de känns mjuka, ca 5 minuter. Låt droppa av i sil. Mosa bitarna och låt kallna.
  3. Rör smör och farinsocker pösigt, tillsätt äggen, ett i taget.
  4. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kryddor och vänd ner detta i smeten omväxlande med mjölken. Vänd till sist ner pumpamoset och russin.
  5. Fördela smeten i muffinsformar i muffinsplåt.
  6. Grädda i ca 30-35 minuter, längst ner i ugnen. Ta ut och låt svalna.
  7. Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och citronskal. Vispa ner färskosten.
  8. Spritsa eller bred ut frostingen över muffinsarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.