Saftiga, krispiga filéer med ett riktigt gott ris till.
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Rosta pumpakärnorna i en stekpanna. Mixa pumpakärnor, ströbröd och persillade grovt i en matberedare eller med stavmixer. Häll ut på en tallrik.
- Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skär purjolöken i strimlor. Häll av majsen.
- Fräs majsen på hög värme i 1 msk olja i en stekpanna ca 4 minuter. Sänk värmen och tillsätt vitlök och purjolök, låt fräsa ytterligare 2-3 minuter.
- Tillsätt persilja, citronjuice och riset i stekpannan.
Blanda allt väl.
- Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm peppar. Ställ åt sidan.
- Rör ut potatismjölet i ca 3 msk vatten.
- Vik ut kycklinglårfiléerna och krydda runtom med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
- Pensla dem med potatismjölblandningen och doppa sedan i pumpakärnemixen.
- Stek kycklingen gyllenbrun i 2 msk olja i ca 4 minuter på varje sida. Strimla tomaterna om de är stora.
- Servera kycklingen med tomaterna, riset, citronklyftor och en klick matyoghurt.
Publicerat den
1 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar