Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpapanerad kyckling med rostat majsris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftiga, krispiga filéer med ett riktigt gott ris till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rosta pumpakärnorna i en stekpanna. Mixa pumpakärnor, ströbröd och persillade grovt i en matberedare eller med stavmixer. Häll ut på en tallrik.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skär purjolöken i strimlor. Häll av majsen.
  4. Fräs majsen på hög värme i 1 msk olja i en stekpanna ca 4 minuter. Sänk värmen och tillsätt vitlök och purjolök, låt fräsa ytterligare 2-3 minuter.
  5. Tillsätt persilja, citronjuice och riset i stekpannan. Blanda allt väl.
  6. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm peppar. Ställ åt sidan.
  7. Rör ut potatismjölet i ca 3 msk vatten.
  8. Vik ut kycklinglårfiléerna och krydda runtom med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  9. Pensla dem med potatismjölblandningen och doppa sedan i pumpakärnemixen.
  10. Stek kycklingen gyllenbrun i 2 msk olja i ca 4 minuter på varje sida. Strimla tomaterna om de är stora.
  11. Servera kycklingen med tomaterna, riset, citronklyftor och en klick matyoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.