Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Purjolöks- och palsternackssoppa med twist

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En klassiker med twist. Bland annat med ett gäng gröna linser för att göra den ännu godare och mer mättande. Laktosfri, äggfri och glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka linserna mjuka enligt anvisningar på förpackningen. Skiva purjolökarna grovt. Det gör inget om du tar med lite av den gröna blasten. Krossa vitlöksklyftorna.
  2. Skala och hacka potatisar och palsternackor grovt. Fräs lök och rotfrukter i lite olivolja i några minuter, tills löken har mjuknar. Häll på vatten, grädde och buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter, eller tills rotfrukterna är mjuka.
  3. Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Vänd ner linser och babyspenat och servera soppan på direkten tillsammans med ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.