Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Purjolöks- och räkgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En trevlig lunch eller en lätt kvällsrätt, men ack så god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla och skölj purjolöken och låt den rinna av ordentligt.
  2. Fräs den mjuk i lite olja, ca 5 minuter. Krydda med ett par nypor curry, salt och peppar. Fördela löken i en ugnsfast form.
  3. Fräs räkorna hastigt i olja. Krydda med lite curry, salt och peppar.
  4. Blanda med purjolökshacket.
  5. Vispa grädden hårt och blanda försiktigt med hollandaisen och persiljan.
  6. Bred över räkblandningen och gratinera i 225 grader ca 5 minuter (ytan ska få fin färg)
  7. Servera genast med potatis, ris eller bara en blandad sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.