Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Purjolökspaj med färsk dragon

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En underbar paj som passar perfekt på buffén. Servera gärna lite rökt lax eller skinka till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör mjöl och smör i en matberedare till en smulig deg, tillsätt vattnet och kör tills degen precis bildar en boll. Låt degen vila 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, gärna en avlång. Nagga med gaffel. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
  2. Snitta och skölj purjolöken, skiva den tunt. Fräs löken lätt i smör i en stekpanna. Tillsätt finhackad dragon och smaka av med salt och peppar. Vispa ihop ägg, mjölk och crème fraiche. Blanda ner löken och dragonen.
  3. Häll fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen 30-40 minuter eller tills fyllningen har stannat och pajen fått fin färg. Dekorera gärna med dragon och servera rökt lax eller skinka till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.