Instruktioner
Skär varje purjolök i två bitar, ca 10 cm långa. Koka dessa mjuka i saltat vatten, ca 10 minuter. Låt rinna av.
Rulla skinkskivorna runt purjobitarna.
Smörj en eldfast form och lägg i rullarna.
Fräs vetemjöl och margarin och späd med grädde. Låt koka samman 3-4 minuter. Salta och peppra.
Häll stuvningen över purjolöken, strö över ett lager skorpmjöl och lite riven ost. Lägg till sist ett par margarinklickar överst.
Grädda i 175-200º i ca 15 minuter eller tills ytan blir ljusbrun.
Låt under tiden 1 dl vatten koka upp i en kastrull. Lägg ner det otinade spenatblocket och låt det ligga i tills det är helt tinat. Tag upp spenaten och låt den rinna av i en sil.
Lägg en klick margarin och den hackade löken i kastrullen och låt det fräsa utan att ta färg. Lägg i den avrunna spenaten. Salta och peppra. Tillsätt grädden. Låt det hela puttra tills grädden blandats med spenaten.
Servera gärna purjoruladerna och spenaten tillsammans med kokt potatis.