En supergod och snabbgjord pizza bakad på quinoabotten.
Variera gärna fyllningen och toppingen med det du gillar bäst.
Glutenfri och laktosfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda ihop alla torra ingredienser. Vispa ner havre- eller mandelmjölk och ägg. Låt smeten dra i 5 minuter. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred med hjälp av en slickepott ut smeten till två mindre, runda pizzor. Förgrädda pizzabottnarna i mitten av ugnen i 10 minuter.
- Vispa under tiden ihop tomatsåsen och förbered toppingen.
- Ta ut pizzabottnen och bred på tomatsås. Lägg på god riven ost, skivade champinjoner, skivad lök och skivad mozzarellaost. Sätt in i ugnen i ytterligare 10 minuter. Ta ut, lägg på lufttorkad skinka och strimlad basilika. Hyvla över lite parmesanost.
Publicerat den
20 mars 2016
Liknande recept
Skriv kommentar