Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Quornbullar i krämig gorgonzolasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gratinerade vegetariska bullar med en ljuvlig sås. Servera med pasta eller ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan och stek bullarna i en djup stekpanna. Smält smör i en liten tjockbottnad kastrull, tillsätt mjölet, rör om väl och värm försiktigt i 1 minut. Tillsätt grönsaksbuljong och mjölk och fortsätt röra över värme tills såsen tjocknat.
  2. Sänk värmen och tillsätt den smulade gorgonzolaosten, muskot, citronskal, salt och peppar. Fortsätt att sjuda försiktigt i ytterligare 4 minuter under omrörning.
  3. Lägg bullarna i en ugnsfast form och häll över ostsåsen.
  4. Grädda i en förvärmd ugn på 180 grader i 15 minuter eller tills rätten är lätt brynt.
  5. Strö över persilja och servera med pasta eller ris och en fräsch sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.