Gratinerade vegetariska bullar med en ljuvlig sås.
Servera med pasta eller ris.
Instruktioner
- Hetta upp oljan och stek bullarna i en djup stekpanna.
Smält smör i en liten tjockbottnad kastrull, tillsätt mjölet, rör om väl och värm försiktigt i 1 minut. Tillsätt grönsaksbuljong och mjölk och fortsätt röra över värme tills såsen tjocknat.
- Sänk värmen och tillsätt den smulade gorgonzolaosten, muskot, citronskal, salt och peppar. Fortsätt att sjuda försiktigt i ytterligare 4 minuter under omrörning.
- Lägg bullarna i en ugnsfast form och häll över ostsåsen.
- Grädda i en förvärmd ugn på 180 grader i 15 minuter eller tills rätten är lätt brynt.
- Strö över persilja och servera med pasta eller ris och en fräsch sallad.
Publicerat den
17 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar