Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Quorngryta med äpple, kokos och kardemumma

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En helt vegetariskrätt med mycket smak. För den som vill går det utmärkt att göra grytan med kyckling, fisk, skaldjur eller lamm också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka råriset enligt förpackningens anvisning. Skär aburginen i små tärningar, finstrimla vitkål, tärna äpple, riv morot, finhacka lök. Kärna ur och hacka paprikan och chilin.
  2. Hetta upp pannan med oljan till medelvärme och fräs grönsakerna lätt. Rör i currypastan, kokosmjölken, kardemumma, kokos samt fonden. Sjud ca 5 minuter under lock. Tillsätt sedan vatten, miso och quornbitarna, låt allt koka upp och småputtra cirka 10 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer currpasta. Servera grytan med råris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nibarius 15 november 2009

    Gott, men jag tyckte det smakade nästan bara kardemuma så jag ska använda lite mindre nästa gång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.