Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber och passionsfruktspaj

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En snabb och enkel supergod paj som passar alla dagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg rumsvarmt smör eller margarin i en skål med sockret och mjölet. Knåda degen med händerna tills smöret är söndersmulat. Tillsätt vatten och knåda tills degen blir jämn och fin. Smörj en pajform och tryck ut degen i formen. Förgrädda pajen i 5-10 minuter.
  3. Skär rabarbern i ca ½ cm bitar.Dela passionsfrukten på mitten och ta ut innehållet och lägg i en skål med rabarbern. Om rabarbern är fryst kan du lägga i en msk potatismjöl.Rör ner gräddfil, socker och vaniljsocker med rabarber och passionsfrukten. Lägg fyllningen på pajen och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.