Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber och vingelé

 
  • Tid: 7 timmar 30 minuter
Skriv ut

Det här blir en otroligt vacker, rosaröd gelé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190°.
  2. Skala rabarbern om det behövs och skär den i 2-3 centimeter stora bitar Lägg bitarna i en stor ugnssäker form, 20x30x5 centimeter blir perfekt. Strö över sockret, häll på vatten och täck med folie eller lock. Baka i ugnen i 1 timme, ta ut formen och låt kallna.
  3. Sila av saften i en stor kanna. Låt rabarbern rinna av ordentligt, men pressa inte massan, då blir saften grumlig. Häll i vin i kannan så att det blir 1.5 liter vätska. Smaka av med mer socker om det behövs.
  4. Smörj en geléform eller kakform med lite neutral olja. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten tills det mjuknar.
  5. Värm ett par deciliter av rabarbervätskan tills den nästan kokar och ta sedan av den från värmen. Krama ur gelatinet och vispa ner i vätskan. När gelatinet är löst ska resten av vätskan i. Rör noga.
  6. Häll upp i formen och ställ dem i kylen minst 6 timmar så gelén kallnar och stelnar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.