Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber och yoghurtmuffins

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

-Ge rum, jag vill opp, sa Rabarberknopp. Så sprängde han med sin röda topp, men jorden sa stopp: -Du får lugna dig lite, Rabarberknopp! Våren är på väg och med den de första rabarberna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader och placera 24 normalstora pappersformar i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt.
  2. Blanda rabarber, mjöl, bakpulver och socker i en skål. Tillsätt vanilj, ägg, yoghurt, rosenvatten och smält smör och rör om så att allt blandas.
  3. Fördela smeten i formarna och toppa med en bit rabarber i varje. Grädda kakorna i 15 min och kontrollera med en provsticka att de är färdiga i mitten. Låt dem sedan kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.