Härliga små portionspajer med en annorlunda touch som är allra godast nygräddade. Serveras med en ljuvlig jordgubbsglass och len vaniljsås.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skiva rabarbern. Vänd bitarna i en skål med sockret och maizenan. Fördela rabarbern i smorda ugnsfasta portionsformar, ca 10 cm i diameter.
- Cobbler:
Vispa ihop smör och socker med elvisp i en separat bunke. Blanda alla torra ingredienser (spara ½ dl av kokosen att strö över) och vänd ner det i smörblandningen.
- Vispa grädden och ägget. Täck formarna med smeten och strö över resten av kokosen. Grädda pajerna mitt i ugnen i 20-25 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg.
- Vaniljsås:
Lägg vaniljstång, frön och mjölk i en rostfri kastrull och koka upp. ställ kastrullen åt sidan ca 5 minuter så att vaniljen får stå och dra.
- Vispa undertiden äggulor och socker fluffigt i en bunke. Häll vaniljmjölken över äggulorna och häll tillbaka allt i kastrullen. Rör ut maizenan i lite kallt vatten och rör ner i kastrullen.
- Sjud under kraftig vispning tills såsen börjar tjockna och når 85 grader. Häll genast upp såsen i en bunke och sätt den i ett iskallt vattenbad och kyl ner såsen. Ta bort vaniljstången.
- Glass:
Dela och skrapa ur vaniljstången. Koka upp mjölk, grädde med vaniljstång och frön i en rostfri kastrull. Vispa äggulor och socker luftigt. Häll den varma gräddblandningen över gulorna under vispning och häll tillbaka allt i kastrullen. Sjud blandningen till 85 grader eller tills den börjar tjockna under kraftig vispning. Ta från värmen- det får inte koka.
- Häll upp massan i en bunke och kyl ner i ett isvattenbad. Sila av och tillsätt jordgubbspuré. Kör glassmassan i glassmaskin tills den får en krämig och fast konsistens.
- Servera cobblern med vaniljsås och jordgubbsglass.
Publicerat den
17 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar