Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbercobbler med jordgubbsglass och vaniljsås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Härliga små portionspajer med en annorlunda touch som är allra godast nygräddade. Serveras med en ljuvlig jordgubbsglass och len vaniljsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skiva rabarbern. Vänd bitarna i en skål med sockret och maizenan. Fördela rabarbern i smorda ugnsfasta portionsformar, ca 10 cm i diameter.
  3. Cobbler: Vispa ihop smör och socker med elvisp i en separat bunke. Blanda alla torra ingredienser (spara ½ dl av kokosen att strö över) och vänd ner det i smörblandningen.
  4. Vispa grädden och ägget. Täck formarna med smeten och strö över resten av kokosen. Grädda pajerna mitt i ugnen i 20-25 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg.
  5. Vaniljsås: Lägg vaniljstång, frön och mjölk i en rostfri kastrull och koka upp. ställ kastrullen åt sidan ca 5 minuter så att vaniljen får stå och dra.
  6. Vispa undertiden äggulor och socker fluffigt i en bunke. Häll vaniljmjölken över äggulorna och häll tillbaka allt i kastrullen. Rör ut maizenan i lite kallt vatten och rör ner i kastrullen.
  7. Sjud under kraftig vispning tills såsen börjar tjockna och når 85 grader. Häll genast upp såsen i en bunke och sätt den i ett iskallt vattenbad och kyl ner såsen. Ta bort vaniljstången.
  8. Glass: Dela och skrapa ur vaniljstången. Koka upp mjölk, grädde med vaniljstång och frön i en rostfri kastrull. Vispa äggulor och socker luftigt. Häll den varma gräddblandningen över gulorna under vispning och häll tillbaka allt i kastrullen. Sjud blandningen till 85 grader eller tills den börjar tjockna under kraftig vispning. Ta från värmen- det får inte koka.
  9. Häll upp massan i en bunke och kyl ner i ett isvattenbad. Sila av och tillsätt jordgubbspuré. Kör glassmassan i glassmaskin tills den får en krämig och fast konsistens.
  10. Servera cobblern med vaniljsås och jordgubbsglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.