Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberfylld chokladbakelse

 
Skriv ut

Delikata muffins för alla som gillar choklad och rabarber.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Fyllning: Ansa rabarbern och skär i små bitar. Låt koka med vattnet och sockret i några minuter.
  2. Muffins: Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kakao i en stor skål.
  3. Vispa matfett och socker luftigt med elvisp. Vispa i äggen, gräddfilen och vaniljsockret i matfettsblandningen.
  4. Rör ner äggblandningen i skålen med de torra ingredienserna och blanda ordentligt.
  5. Klicka upp smeten i muffinsplåt så får du höga och fina muffins som du kan flytta över till muffinsformar, annars riskerar du att muffinsen flyter ut. Använd annars stora formar och fyll dem till 3/4 . Tryck ner några lättkokta rabarberbitar i mitten av varje muffins.
  6. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
  7. Chokladglasyr: Rör ost och matfett luftigt med elvisp. Vispa i kakao och florsocker och sist vatten till en slät kräm.
  8. Vid servering: Bre krämen över muffinsen. Dekorera sedan med färska jordgubbar som du delat i halvor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.