Delikata muffins för alla som gillar choklad och rabarber.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Fyllning: Ansa rabarbern och skär i små bitar. Låt koka med vattnet och sockret i några minuter.
- Muffins: Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kakao i en stor skål.
- Vispa matfett och socker luftigt med elvisp.
Vispa i äggen, gräddfilen och vaniljsockret i matfettsblandningen.
- Rör ner äggblandningen i skålen med de torra ingredienserna och blanda ordentligt.
- Klicka upp smeten i muffinsplåt så får du höga och fina muffins som du kan flytta över till muffinsformar, annars riskerar du att muffinsen flyter ut. Använd annars stora formar och fyll dem till 3/4 . Tryck ner några lättkokta rabarberbitar i mitten av varje muffins.
- Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
- Chokladglasyr: Rör ost och matfett luftigt med elvisp. Vispa i kakao och florsocker och sist vatten till en slät kräm.
- Vid servering: Bre krämen över muffinsen. Dekorera sedan med färska jordgubbar som du delat i halvor.
Publicerat den
13 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar