Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberrulltårta med kardemumma

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Så ljuvligt gott med en klick vaniljvist till!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader och gör i ordning en plåt med bakplåtspapper, vik upp kanterna på pappret.
  2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt ca fem minuter. Blanda och sikta de torra ingredienserna. Rör sedan ned dem försiktigt i äggsmeten tillsammans med det kokande vattnet.
  3. Bred ut smeten jämnt på bakplåtspappret, på plåten. Strö över rabarber, kardemumman och strösocker.
  4. Grädda mitt i ugnen, ca 6-7 minuter. Rulltårtan är färdig när provstickan känns torr.
  5. Strö över socker på ovansidan av kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper.
  6. Dra loss pappret, om det inte lossnar kan man pensla med lite kallt vatten.
  7. Rulla sedan ihop den med hjälp av bakplåtspappret, låt kakan svalna med skarven nedåt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.