Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbertårta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Kavla ut degen på lätt mjölat underlag tills den är 1/2 cm tjock. Skär ut en cirkel ca 8 cm i diameter och lägg den på plåten.
  2. Gör regelbundna snitt med vass kniv på 1/2 cm längs omkretsen av cirkeln. Lägg ut rabarbersnitten i form av en vindsnurra. Strö över socker. Lägg ett ark bakplåtspapper ovanpå och tyng sedan ner tårtan med en panna ovanpå den.
  3. Baka i 25-30 min. tills degen är gyllenbrun. Tårtan ska bli helt platt. Skär i 4 delar och servera med en glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.