Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Radiokaka med salta mandlar och fikonsirap

 
Skriv ut

En riktig lyxvariant av den klassiska radiokakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka chokladen. Smält den tillsammans med kokosfettet över vattenbad eller i mikrovågsugnen.
  2. Vispa ägg och florsocker pösigt. Grovhacka fikon och mandel. Vänd ner chokladblandningen i smeten och rör i fikon, mandel och apelsinskal.
  3. Grovkrossa kexen. Varva smet och kex i en avlång form, ca 1 ½ liter. Avsluta med chokladsmet. Ställ formen i kylen ca 6 timmar.
  4. Fikonsirap: Skär bort skaften på fikonen och skär dem i klyftor. Koka upp socker och vatten. Lägg hälften av fikonklyftorna i lagen och låt koka 2-3 minuter. Sila och häll tillbaka sirapen i kastrullen. Lägg i de sparade klyftorna och låt svalna.
  5. Skär kakan i bitar och servera med fikonsirap, färska fikon och vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.