En riktig lyxvariant av den klassiska radiokakan.
Instruktioner
- Finhacka chokladen. Smält den tillsammans med kokosfettet över vattenbad eller i mikrovågsugnen.
- Vispa ägg och florsocker pösigt. Grovhacka fikon och mandel. Vänd ner chokladblandningen i smeten och rör i fikon, mandel och apelsinskal.
- Grovkrossa kexen. Varva smet och kex i en avlång form, ca 1 ½ liter. Avsluta med chokladsmet. Ställ formen i kylen ca 6 timmar.
- Fikonsirap:
Skär bort skaften på fikonen och skär dem i klyftor. Koka upp socker och vatten. Lägg hälften av fikonklyftorna i lagen och låt koka 2-3 minuter. Sila och häll tillbaka sirapen i kastrullen. Lägg i de sparade klyftorna och låt svalna.
- Skär kakan i bitar och servera med fikonsirap, färska fikon och vispad grädde.
Publicerat den
8 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar