Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räksallad på bädd av ananas och mango

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En fräsch sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala mangofrukterna och skär loss fruktköttet. Purèa en fjärdedel av fruktköttet i matberedare eller mixer och passera det sedan genom en sil ner i en skål. Ställ skålen i kylskåp.
  2. Skär resten av fruktköttet i 5 mm tärningar och lägg dem i en skål. Tillsätt ananasen, limesaften och den hackade koriandern, blanda väl och ställ skålen i kylskåp.
  3. Tärna en av paprikahalvorna och lägg tärningar med räkorna i en skål. Strimla de andra paprikahalvorna och lägg strimlorna åt sidan. Rör ner majonnäsen, mangopurèn, salladslöken, ingefäran och saltet i räk-och paprikablandningen. låt salladen stå i kylskåp i 30 min.
  4. Skeda upp ananas-och mangoblandningen på ett stort fat vid serveringen. lägg upp en del av räksalladen runtom frukten och resten ovanpå. Garnera salladen med den strimlade paprikan och korianderkvisten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.