Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Råraka med sillröra

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Rårakor är en gammal rätt som kan varieras i det oändliga

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och riv tillsammans med fänkålen. Finhacka rödlöken. Blanda ihop och smaksätt med salt och peppar efter smak.
  2. Smält matfettet i stekpanna och stek sex rundlar av potatisblandningen. Vänd för gyllenbrun färg på båda sidorna.
  3. Smörj en ugnssäker form och lägg i rårakorna. Sätt in i ugnen på 175 grader i 5-7 minuter.
  4. Skär sillen och tomaterna i småbitar, finhacka löken, basilikan, gräslöken och fetaosten. Lägg detta i en skål och tillsätt 1 dl crème fraiche. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Lägg upp rårakorna på tallrik med sillröran ovanpå. Garnera med gräslök eller basilika och soltorkad tomatstrimla.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.