Rårakor är en gammal rätt som kan varieras i det oändliga
Instruktioner
- Skala potatisen och riv tillsammans med fänkålen. Finhacka rödlöken. Blanda ihop och smaksätt med salt och peppar efter smak.
- Smält matfettet i stekpanna och stek sex rundlar av potatisblandningen. Vänd för gyllenbrun färg på båda sidorna.
- Smörj en ugnssäker form och lägg i rårakorna. Sätt in i ugnen på 175 grader i 5-7 minuter.
- Skär sillen och tomaterna i småbitar, finhacka löken, basilikan, gräslöken och fetaosten. Lägg detta i en skål och tillsätt 1 dl crème fraiche. Smaksätt med salt och peppar.
- Lägg upp rårakorna på tallrik med sillröran ovanpå. Garnera med gräslök eller basilika och soltorkad tomatstrimla.
Publicerat den
30 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar