Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ratatouille med fetaostcrème och frön

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Har inte hunnit prova den ännu men dottern ville ha en vegetarisk rätt denna vecka så jag tänker testa den snart.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär grönsakerna i ganska stora bitar. Lägg zucchinibitarna i ett durkslag, salta dem lätt och låt dem dra i 20 minuter så att de vattnas ur. Torka sedan bitarna med hushållspapper.
  2. Hetta upp olja i en tjockbottnad gryta och fräs alla grönsaker tillsammans med kryddor och vitlök i cirka 5 minuter. Tillsätt de krossade tomaterna och buljongtärningen och koka försiktigt i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Olja en ugnsfast form och häll ner ratatouillen. Blanda smulad fetaost med crème fraiche och klicka ut röran här och där över ratatouillen. Strö över kärnor och gratinera i ugnen i cirka 10-15 minuter, tills fetaosten fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.