En ratatouille som ligger och gosar i små paket medan grillen blir varm är ett perfekt sätt att ta vara på all värme.
Instruktioner
- Vinägrett: Blanda alla ingredienserna.
- Ratatouille: Skölj och skär aubergine, zucchini och tomater i tunna skivor. Skala och skiva löken tunt. Skölj och kärna ur paprikan och skär den i bitar, ca 4x4 cm.
- Lägg ut foliearken, lägg smörpapper ovanpå. Varva grönsakerna i rader på smörpappret. Salta och peppra. Ringla över tomatvinägrett och strössla över örterna. Vik ihop folien till små paket.
- Tänd grillen och lägg paketen direkt på den brinnande grillkolen. Baka ca 20 minuter. Lägg dem längst ut på grillgallret när det inte är så hett.
- Gnid in pilgrimsmusslor och brödskivor med olja. Grilla dem hastigt på grillen så att de får fina grillmönster. Salta och peppra på pilgrimsmusslorna.
- Vik upp foliepaketen, lägg i musslorna och dekorera gärna med lite extra örter. Servera med grillad ciabatta.
Publicerat den
11 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar