Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ratatouille med pilgrimsmussla och ciabatta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ratatouille som ligger och gosar i små paket medan grillen blir varm är ett perfekt sätt att ta vara på all värme.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vinägrett: Blanda alla ingredienserna.
  2. Ratatouille: Skölj och skär aubergine, zucchini och tomater i tunna skivor. Skala och skiva löken tunt. Skölj och kärna ur paprikan och skär den i bitar, ca 4x4 cm.
  3. Lägg ut foliearken, lägg smörpapper ovanpå. Varva grönsakerna i rader på smörpappret. Salta och peppra. Ringla över tomatvinägrett och strössla över örterna. Vik ihop folien till små paket.
  4. Tänd grillen och lägg paketen direkt på den brinnande grillkolen. Baka ca 20 minuter. Lägg dem längst ut på grillgallret när det inte är så hett.
  5. Gnid in pilgrimsmusslor och brödskivor med olja. Grilla dem hastigt på grillen så att de får fina grillmönster. Salta och peppra på pilgrimsmusslorna.
  6. Vik upp foliepaketen, lägg i musslorna och dekorera gärna med lite extra örter. Servera med grillad ciabatta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.