En god gryta med lite sötma från äpplena.
Serveras med potatismos.
Instruktioner
- Skala rödlöken, dela den och skär i tunna skivor.
Skala och finhacka vitlöken. Skär äpplet i klyftor.
Skala och riv pepparroten fint.
- Stek renskaven, lite halvtinad, i lite smör.
Tillsätt rödlök och vitlök och stek ytterligare en stund.
Lägg i äppelklyftorna och stek lite till.
Häll på grädden och låt puttra en stund.
Smaka av med salt och peppar. Tillsätt pepparrot.
- Servera renskavsgrytan med hemmagjord potatismos.
Dekorera med persilja.
Publicerat den
3 december 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott recept och full pott med poäng. Jag brukar göra ett likvärdigt recept så jag visste om att detta skulle bli gott. Satte i äppelmos i stället. Renskaven blir alltid bäst för mig då den är frysen för då går det bäst att skrapa bort små bitar med en borsgaffel hela tiden tills att allt blir till en mjuk massa. /kram