Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Renskavsgryta med pepparrot och äpplen

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god gryta med lite sötma från äpplena. Serveras med potatismos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala rödlöken, dela den och skär i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöken. Skär äpplet i klyftor. Skala och riv pepparroten fint.
  2. Stek renskaven, lite halvtinad, i lite smör. Tillsätt rödlök och vitlök och stek ytterligare en stund. Lägg i äppelklyftorna och stek lite till. Häll på grädden och låt puttra en stund. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt pepparrot.
  3. Servera renskavsgrytan med hemmagjord potatismos. Dekorera med persilja.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bappi 19 mars 2012

    Jättegott recept och full pott med poäng. Jag brukar göra ett likvärdigt recept så jag visste om att detta skulle bli gott. Satte i äppelmos i stället. Renskaven blir alltid bäst för mig då den är frysen för då går det bäst att skrapa bort små bitar med en borsgaffel hela tiden tills att allt blir till en mjuk massa. /kram

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.