Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rigatoni med kronärtskocka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det är inte bara i Italien man älskar pasta, även här hemma är det en favorit. Den speciella smaken från kronärtskockan gör denna rätt till det lilla extra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, ansa och skiva salladslöken tunt. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Låt kronärtskockshjärtanen rinna av och dela dem i fjärdedelar. Dela tomaterna i burkarna och tärna skinkan.
  2. Hetta upp olivoljan i en teflonstekpanna och fräs salladslöken tills den börjar mjukna. Lägg i skinka och vitlök och fräs under omrörning. Tillsätt kronärtskockshjärtan och tomater, rör om ordentligt och låt sjuda tio minuter på medelvärme under lock.
  3. Krydda pastasåsen med salt, svartpeppar och oregano. Låt sjuda ytterligare tio minuter utan lock. Ta av basilikabladen från kvistarna och strimla dem fint.
  4. Koka upp rikligt med saltat vatten och koka pastan tills den är al dente, enligt paketets anvisningar. Låt pastan rinna av.
  5. Blanda pastan med tomatsåsen och rör ner basilikan. Smaka av med salt och peppar. Strö över den rivna osten och låt den smälta en aning. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.