- Serverar: 4 portioner
- Tid: 17 timmar
Skriv ut
Supergott. Saftigaste kycklingen som går att frambringa.
Instruktioner
- Koka upp alla ingredienser till saltlaken och låt den kallna.
- Lägg ner kycklingen i den kalla saltlaken och låt den stå i kylskåp eller matkällare i ca 15 timmar.
- Låt kycklingen rinna av i ett durkslag.
- Sätt ugnen på 225 grader. Blanda glasyren och pensla kycklingen med ungefär hälften av den. Ställ undan resten så länge.
- Lägg kycklingen i en ugnsfast form och sätt in den i ugnen på mittfalsen. Ugnsstek i ca 25 minuter eller tills kycklingen fått fin färg.
- Sänk värmen till 150 grader. Pensla kycklingen med resten av glasyren.
- Stek kycklingen tills den är genomstekt (det tar ytterligare 35-45 minuter). Leden i kycklinglåret brukar bli sist klar, så stick med en kniv där och kontrollera att köttet är ljust och inte blodigt.
- Skär upp kycklingen eller servera den hel och skär upp vid bordet.
Publicerat den
17 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar