Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rimmad kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 17 timmar
Skriv ut

Supergott. Saftigaste kycklingen som går att frambringa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp alla ingredienser till saltlaken och låt den kallna.
  2. Lägg ner kycklingen i den kalla saltlaken och låt den stå i kylskåp eller matkällare i ca 15 timmar.
  3. Låt kycklingen rinna av i ett durkslag.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda glasyren och pensla kycklingen med ungefär hälften av den. Ställ undan resten så länge.
  5. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och sätt in den i ugnen på mittfalsen. Ugnsstek i ca 25 minuter eller tills kycklingen fått fin färg.
  6. Sänk värmen till 150 grader. Pensla kycklingen med resten av glasyren.
  7. Stek kycklingen tills den är genomstekt (det tar ytterligare 35-45 minuter). Leden i kycklinglåret brukar bli sist klar, så stick med en kniv där och kontrollera att köttet är ljust och inte blodigt.
  8. Skär upp kycklingen eller servera den hel och skär upp vid bordet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.