Saftig kyckling med en fräsch sås. Enkel och lite lyxigare vardagsrätt.
Instruktioner
- Gnid in kycklingfiléerna med salt. Låt rimma i kylen i minst 30 minuter. Ju längre tid den får rimma , desto saftigare blir den.
- Blanda schalottenlök, vitvinsvinäger och dragon. Låt stå och dra 5 minuter. Rör ner créme fraiche och majonnäs. Krydda med salt och peppar.
- Skrubba eller skala morötterna. Bryt av den torra nedre delen av sparrisen.
- Koka upp vatten och kycklingfond i en kastrull. Torka av kycklingen och lägg ner den i buljongen. Sjud ca 10 minuter under lock eller tills den är klar. Ta upp och lägg åt sidan.
- Koka morötterna nätt och jämnt mjuka i buljongen. Låt sparrisen koka med den sista minuten. Häll av.
- Skiva upp kycklingen. Servera med grönsaker, dragonsås och kokt potatis.
Publicerat den
27 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar