Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rimmad kyckling med dragonsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig kyckling med en fräsch sås. Enkel och lite lyxigare vardagsrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid in kycklingfiléerna med salt. Låt rimma i kylen i minst 30 minuter. Ju längre tid den får rimma , desto saftigare blir den.
  2. Blanda schalottenlök, vitvinsvinäger och dragon. Låt stå och dra 5 minuter. Rör ner créme fraiche och majonnäs. Krydda med salt och peppar.
  3. Skrubba eller skala morötterna. Bryt av den torra nedre delen av sparrisen.
  4. Koka upp vatten och kycklingfond i en kastrull. Torka av kycklingen och lägg ner den i buljongen. Sjud ca 10 minuter under lock eller tills den är klar. Ta upp och lägg åt sidan.
  5. Koka morötterna nätt och jämnt mjuka i buljongen. Låt sparrisen koka med den sista minuten. Häll av.
  6. Skiva upp kycklingen. Servera med grönsaker, dragonsås och kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.