Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ris à la Malta de lux

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Torkade körsbär, aprikoser och knaprig mandel ger extra smak och vitaminer till den här varma och läckra vinterdesserten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ris, socker, vaniljsocker, salt och mjölk i en stor kastrull.
  2. Koka upp på medelvärme och sänk därefter till låg värme. Lägg på locket till hälften och låt sjuda svagt 50-60 minuter, rör om då och då. Ta av från värmen och låt svalna tio minuter.
  3. Blanda äggen med grädden och rör ner i risgrynsgröten. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och koka upp under omrörning en-två minuter tills gröten precis börjar bubbla.
  4. Hacka körsbär och aprikoser. Blanda ner den torkade frukten och portionera upp gröten i skålar. Garnera med mandel och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.