Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ris á la Malta med körsbärsgelé

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Förbered dagen innan, lägg upp i glas och täck med plastfolie. Ställ glasen i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelentinbladen till gelén i kallt vatten ca 5 min.
  2. Vispa grädden. Blanda gröt, grädde, vaniljsocker och mandelspån.
  3. Värm lite av sylten i en ksatrull. Ta upp och låt gelantinbladen smälta under omrörning. Blanda med resten av sylten. Låt svalna lite.
  4. Varva risgrynsgröt och körsbärssylt i glas. Avsluta med sylt. Ställ glasen kallt ca 2 timmar.
  5. Garnera med myntablad och mandelspån.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.