- Serverar: 6 portioner
- Tid: 4 timmar 15 minuter
Skriv ut
Låter gott, men bären kan uteslutas eller bytas ut.
Instruktioner
- * Blanda mjölk, 2/3 av sockret och risgryn i en gryta. Skrapa ner fröna från vaniljstången i grytan och lägg även i själva stången. Koka upp gröten och låt den sjuda i ca 40 minuter. (Rör om med jämna mellanrum).
* Ta bort vaniljstången. Hacka mandlarna grovt och tillsätt dem till gröten i en stor skål och sätt skålen svalt i kylskåp.
* Vispa grädden och resten av sockret i en liten skål. Blanda ihop grädden med den avsvalnade gröten och låt det stå kallt i ca 2 timmar.
---
Sås:
- * Skär citronen i fjärdedelar. Lägg citron, bär, och socker i en gryta och värm såsen i ca 5 min.
* Gör en redning av majsmjöl och vatten och tillsätt den.
* Koka upp såsen under konstant omrörning. Ta bort citronklyftorna.
* Servera ris á la Maltan i små skålar eller dessertglas. Häll lite bärsås över varje portion.
Publicerat den
15 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar