Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ris á la Malta med körsbärssås

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 4 timmar 15 minuter
Skriv ut

Låter gott, men bären kan uteslutas eller bytas ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. * Blanda mjölk, 2/3 av sockret och risgryn i en gryta. Skrapa ner fröna från vaniljstången i grytan och lägg även i själva stången. Koka upp gröten och låt den sjuda i ca 40 minuter. (Rör om med jämna mellanrum). * Ta bort vaniljstången. Hacka mandlarna grovt och tillsätt dem till gröten i en stor skål och sätt skålen svalt i kylskåp. * Vispa grädden och resten av sockret i en liten skål. Blanda ihop grädden med den avsvalnade gröten och låt det stå kallt i ca 2 timmar. --- Sås:
  2. * Skär citronen i fjärdedelar. Lägg citron, bär, och socker i en gryta och värm såsen i ca 5 min. * Gör en redning av majsmjöl och vatten och tillsätt den. * Koka upp såsen under konstant omrörning. Ta bort citronklyftorna. * Servera ris á la Maltan i små skålar eller dessertglas. Häll lite bärsås över varje portion.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.