Ris á la malta i östgötsk tappning.
Korngrynens lilla sötma passar fint i denna dessert.
Instruktioner
- Koka korngryn med vatten och salt under lock ca 10 minuter. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Tillsätt vaniljstång + frön och mjölk i korngrynen, låt sjuda ytterligare ca 30 minuter.
Rör om då och då så att det inte bränns. Ta av från värmen och låt kallna.
- Vispa grädden fluffig, blanda ner apelsinskal och florsocker i den kalla gröten.
Vänd ner den vispade grädden precis före servering.
- Skala apelsinerna med kniv, skär ut hinnfria klyftor, pressa ur juicen ur de som är kvar av apelsinerna. Rensa och skär jordgubbarna i bitar. Blanda med apelsinklyftorna + juice och mynta.
- Servera korngrynen med jordgubbs- och apelsinsalladen.
Garnera med mynta.
Publicerat den
20 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar