Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risgrynsgröt

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Att krydda gröten med kardemumma kan jag inte vara utan. Det blir en friskare smak och mindre sött. Det har alltid varit så i vår släkt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet och häll i grynen, sätt plattan på 1:an. Koka tills vattnet kokat in. Salta, häll på mjölken och lägg i kanelstången. Fyll på med grädden när gröten kokat en stund. Gröten ska koka i minst 1 timme. Rör om då och då, för den kan fastna lätt i botten. Späd med mera mjölk om det skulle behövas.
  2. När gröten är tjock och riskornen känns mjuka tar man av grytan från plattan. Rör i socker till lagom sötma och ta sist i kardemumman ( inte så mycket att det tar över i smaken) rör om och smaka av.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.