- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Att krydda gröten med kardemumma kan jag inte vara utan. Det blir en friskare smak och mindre sött. Det har alltid varit så i vår släkt.
Instruktioner
- Koka upp vattnet och häll i grynen, sätt plattan på 1:an.
Koka tills vattnet kokat in. Salta, häll på mjölken och lägg i kanelstången.
Fyll på med grädden när gröten kokat en stund.
Gröten ska koka i minst 1 timme.
Rör om då och då, för den kan fastna lätt i botten. Späd med mera mjölk om det skulle behövas.
- När gröten är tjock och riskornen känns mjuka tar man av grytan från plattan. Rör i socker till lagom sötma och ta sist i kardemumman ( inte så mycket att det tar över i smaken) rör om och smaka av.
Publicerat den
21 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar