Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risnudelsallad med jordnöts- och kokossås

 
Skriv ut

Ett lätt och läckert grönsaksfat med nudlar som serveras med en krämig jordnöts- och kokossås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg jordnötssmöret i en liten stekpanna och tillsätt kokosgrädde, färskpressad citron och soja. Värm upp på medelvärme under omrörning 10 minuter tills såsen tjocknat lite. Ta av från värmen och låt svalna.
  2. Lägg nudlarna i en värmesäker skål och häll på kokande vatten tills nudlarna täcks. Låt dra ca 10 minuter tills nudlarna är mjuka. Skölj dem under rinnande kallt vatten och låt dem rinna av väl.
  3. Förbered grönsakerna. Skala morötterna och skär dem i tunna stavar, halvera gurkan på längden och skär den i skivor, ansa sockerärterna. Lägg morötterna i kokande vatten och låt dem koka 2 minuter. Tillsätt sockerärterna de sista 30 sekunderna. Skölj i kallt vatten och låt rinna av väl.
  4. Lägg upp nudlar och grönsaker på tallrikar eller på ett fat och servera med såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.