Ett lätt och läckert grönsaksfat med nudlar som serveras med en krämig jordnöts- och kokossås.
Instruktioner
- Lägg jordnötssmöret i en liten stekpanna och tillsätt kokosgrädde, färskpressad citron och soja. Värm upp på medelvärme under omrörning 10 minuter tills såsen tjocknat lite. Ta av från värmen och låt svalna.
- Lägg nudlarna i en värmesäker skål och häll på kokande vatten tills nudlarna täcks. Låt dra ca 10 minuter tills nudlarna är mjuka. Skölj dem under rinnande kallt vatten och låt dem rinna av väl.
- Förbered grönsakerna. Skala morötterna och skär dem i tunna stavar, halvera gurkan på längden och skär den i skivor, ansa sockerärterna. Lägg morötterna i kokande vatten och låt dem koka 2 minuter. Tillsätt sockerärterna de sista 30 sekunderna. Skölj i kallt vatten och låt rinna av väl.
- Lägg upp nudlar och grönsaker på tallrikar eller på ett fat och servera med såsen.
Publicerat den
19 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar