Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risoni primavera med rostade tomater

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rätten påminner om risotto, men risoni är egentligen en sorts pasta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Halvera tomaterna och lägg i en ugnssäker form. Lägg på salvia, 2 msk olivolja, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Rosta mitt i ugnen ca 12 minuter.
  2. Skala och hacka löken. Fräs i 1 msk olivolja ca 2 minuter. Tillsätt vatten, buljong och risoni. Koka sakta under lock ca 11 minuter.
  3. Bryt av nedersta delen på sparrisen, skär i mindre bitar. Blanda ner sparrisen efter halva koktiden. Vänd ner ärterna i slutet av koktiden. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  4. Servera risonin med tomater.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.