Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risotto med champinjoner och vit tryffelolja

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkelt att göra och helt veganskt! Går utmärkt att göra stora mängder av så är praktiskt som bjudmat. Veganmat när den är som bäst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken. Ta en tjockbottnad kastrull och häll i en stänk tryffelolja. Häll i löken och riset och fräs i någon minut.
  2. Sänk värmen lite och häll i 2 dl grönsaksbuljong. Buljong ska tillsättas 2 dl åt gången under omrörning tills buljongen är slut och riset är mjukt. Kläm i vitlöken en stund innan riset är färdigt.
  3. Skiva champinjonerna och tärna tofun. Stek dessa i tryffelolja tills allt fått färg och champinjonerna gjort sig av med vatten. Häll sedan i paprikan i stekpannan. Salta.
  4. När riset är klart ska du blanda allt i den tjockbottnade kastrullen. Tillsätt lite mer tryffelolja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.