Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risotto med saffran

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Risotto med saffran är en typisk rätt som man äter här i Nord Italien, Milano, denna rätt kallas även för "risotto alla milanese". Det är nog en av dem mest kända risottorna här i Nord Italien, antagligen för att det är otroligt lätt att förbereda, gott och även mycket kalorisnål. Det finns flertal med olika varianter men den här är den jag fastnat för;

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered i en kastrull vid sidan om buljongen och så fort vattnet börjar koka blanda ut saffranet med buljongen och låt det stå på halv värme.
  2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med lite olja, lägg i den finhackade löken och låt fräsa tills den blir lite guldfärgad, rör om hela tiden med en träsked. Häll i riset och låt den fräsa lite så att det drar åt sig lite av smöret, häll i ca msk av buljongen medan ni rör om ordentligt. Så fort ni ser att risotton håller på att torka ut så häll i mer buljong, fortsätt så i ca 14-18 minuter, beroende på hur länge ert ris behöver lagas. Kom ihåg att smaka av med salt och låt vila under lock ca 5 minuter före servering. Buon appetito!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.