De här exotiska små paketen förenar fruktig söt mango med eldig chili.
Instruktioner
- Hetta upp oljan i en kastrull, tillsätt riset och stek det glansigt under omrörning. Tillsätt buljongen, salta, låt riset svälla under lock på svag värme ca 25 minuter.
- Ansa salladslöken, skölj och hacka den. skölj limefrukten i hett vatten, torka av den, riv skalet och pressa ut saften.
Halvera chilifrukten på längden, kärna ur, skölj och skär i så små tärningar som möjligt.
- Blanda 2 msk hackad salladslök och limesaft med lite chilihack och ställ åt sidan. Rör ner resten av salladslöken, chilin, limesaften i det färdiga riset.
- Skala mangon, skär loss fruktköttet från kärnan i klyftor. Lägg de snyggaste klyftorna (ungefär hälften av fruktköttet) åt sidan, skär resten i små tärningar och vänd ner i riset.
- Lägg ut rispappersarken ett och ett på fuktiga kökshanddukar, spreja över vatten och täck med fuktiga handdukar. Låt rispapperet mjukna några minuter.
- Lägg 1 dryg matsked ris i papperet, vik ihop till små paket, bind gärna ihop dem med blancherade lökstrimlor.
- Lägg upp på tallrikar med mangoklyftor, droppa över lite av salladslöksmarinad. Servera resten av marinaden till.
Publicerat den
24 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar