Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rispapperspaket med mango

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här exotiska små paketen förenar fruktig söt mango med eldig chili.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en kastrull, tillsätt riset och stek det glansigt under omrörning. Tillsätt buljongen, salta, låt riset svälla under lock på svag värme ca 25 minuter.
  2. Ansa salladslöken, skölj och hacka den. skölj limefrukten i hett vatten, torka av den, riv skalet och pressa ut saften. Halvera chilifrukten på längden, kärna ur, skölj och skär i så små tärningar som möjligt.
  3. Blanda 2 msk hackad salladslök och limesaft med lite chilihack och ställ åt sidan. Rör ner resten av salladslöken, chilin, limesaften i det färdiga riset.
  4. Skala mangon, skär loss fruktköttet från kärnan i klyftor. Lägg de snyggaste klyftorna (ungefär hälften av fruktköttet) åt sidan, skär resten i små tärningar och vänd ner i riset.
  5. Lägg ut rispappersarken ett och ett på fuktiga kökshanddukar, spreja över vatten och täck med fuktiga handdukar. Låt rispapperet mjukna några minuter.
  6. Lägg 1 dryg matsked ris i papperet, vik ihop till små paket, bind gärna ihop dem med blancherade lökstrimlor.
  7. Lägg upp på tallrikar med mangoklyftor, droppa över lite av salladslöksmarinad. Servera resten av marinaden till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.