Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risplättar

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Nästa gång du får ris över, spara det och gör dessa risplättar.Ungarna älskar dem.Serveras antingen med sylt eller socker&kanel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ris och mjöl i en bunke. Rör runt så riset ej bildar klimpar. Blanda ner ägg och mjölk, lite i taget.
  2. Lägg en klick smet i pannan, typ en grytslev. Brukar få plats med 3 plättar på pannan. Grädda 2-3 minuter på varje sida.
  3. Servera med sylt eller kanel och socker.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Lena 28 maj 2008

    Dessa var bara så goda till och med min familj tyckte om dom mvh Lena

  • Bappi 28 januari 2009

    Så mumsigt goda :-)

  • JennyMariaBrandstrom 30 maj 2011

    Å, dumma dej! Jag gjorde dessa plättar till mina 40 dagisbarn (jobbar i kök på dagis) och nu är det ett himla tjatande var och varann dag om risplättar. Ungarna älskar dem.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.