Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pappas Risplättar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Använd riset som blev över från gårdagens middag. Matiga pannkakor som passar till både mellis och helgfrukost. Barnen kan hjälpa till med att vispa plättsmeten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop ris, ägg och mjöl. Späd med mjölk. Smält en rejäl klick smör i stekpannan. Klicka ut rissmeten, det ryms 4-5 plättar i en normalstor stekpanna. Stek på svag värme. Vänd plättarna när de har en fin gyllenbrun färg.
  2. Ringla på lite lönnsirap eller stö över färska bär vid servering.
  3. .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.