Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röd linssallad med rostbiff

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Linser sammankopplas ofta med kraftiga grytor och soppor, men kan tillagas på en mängd olika sätt, till exempel i en god sallad med rostbiff.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och ansa grönsakerna. Skala moroten och tärna den fint. Skär purjolöken i ringar. Skala selleristjälkarna och tärna dem fint. Skölj salladsbladen och fördela dem på fyra tallrikar.
  2. Hetta upp 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt linserna och grönsakerna. Fräs ca 1 minut under omrörning. Tillsätt grönsaksbuljongen och koka upp. Lägg på locket och låt sjuda 15 minuter.
  3. Låt linser och grönsaker rinna av i ett durkslag och spara grönsaksbuljongen. Blanda 2 msk grönsaksbuljong med äppelcidervinäger, resten av oljan, currypasta och mango chutney. Blanda ordentligt. Krydda med salt och en nypa kajennpeppar. Blanda dressingen med linserna och grönsakerna.
  4. Portionera upp grönsaker och linser på salladsbladen på tallrikarna. Rulla ihop rostbiffskivorna och fördela dem ovanpå. Strö över svartpeppar och servera genast. Till salladen är det gott med en skiva bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.